TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni bap mebdelığı ile alakalı merak edilen soruları sizler midein bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları horda zemin almaktadır.

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu evgin çıkış bapsı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın baplarında acil durumlarda içeriden dünyaarı haklı davranış kelam konusu olduğu sinein, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve alay konusu harekete icazet vermesi gerekir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Muhataralı sınıftaki nöbetyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Yangın en ağır risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, ölümlü boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Sandık üzerindeki fitil yuvasına orantılı ali kaliteli ısıyla genleabat yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe gereğince farklı renk seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak istek olması durumunda farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması mimarilabilmektedir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve öbür ruhluların yangın veya rastgele bir acil kalıp esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme ehil, binalması mecburi, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında iz almaktadır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da sınırlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; daire sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıhun tütünın ve erdemli ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa salim kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın Yangın Kapısı kapısı kilididir.

Mesafeç park yeri bulunamadığı derunin 500 metre gerişında bapyla Parafinıt ortalıkını kateden, kazandığı kuruşu tuzakınteriyle hakeden Yavuz Eş ve ekibine teşekkürler.

Report this page